Title
Makim 1. Yılını Kutladı
Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Birliği 1. yılını kutladı. MAKİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, yeni pazarlar bulmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Üniversitenin içinde kurulan teknoparkta ortak kullanım merkezi oluşturmak istiyoruz. Burada teknoparkın avantajlarını da kullanacağız. Birbirimize rakip olacağımıza birbirimizi besleyelim” dedi.
Manisa’da kalıpçıları bir araya getirmek amacıyla kurulan, 40 üyeye ve bin 500 çalışana ulaşan Manisa Kalıp ve Makina İmalatçıları Birliği (MAKİM) 1.yılını kutladı. Anemon Otel’de Cimatron sponsorluğunda düzenlenen programa MAKİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, MAKİM Onursal Üyesi Levent Sarıgözoğlu, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı katıldı. TEKYAZ ve Desita Yazılım Destek Uzman ekipleri programlar hakkında bilgiler verdi. Programda teknoparka daha fazla üyeyle katılma kararı çıktı.
“BİZ BU MESLEĞE ÖMRÜMÜZÜ VERDİK”
MAKİM Onursal Üyesi Levent Sarıgözoğlu, ülkemizin daha yaşanabilir ülke olması için çalıştıklarını söyledi. Kalıpçılığın çok disiplinlerin yan yana gelerek tasarlandığını ifade eden Sarıgözoğlu, “Samimiyetle söylüyorum. Bunun için 3 tane üniversite okumaya, 5 diplomaya gerek. Hayal gücü ve işini sevmekle yapılır. Biz bu mesleğe ömrümüzü verdik. Biz eskiden yazılım firmalarını bulmak için uğraşıyorduk, şimdi ise onlar bizi buluyor. Bizler bu yazılımları kullanıp işlerimizi en hızlı şekilde yapacağız. Meslek okullarına bu yazılımları ücretsiz ya da cüzi bir ücret karşılığında vermelerini istiyoruz. Onlara verdiğimiz her yazılım bizlere ve sizlere misli misli geri dönecek” dedi.
“İDARİ AMİRLERİMİZ DESTEK VERİYOR “
MAKİM’in 1 yıl önce kurulduğunu belirten MAKİM Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Arslan, “Bir sene zarfında güzel işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu güzellikleri yaparken, ilimizin idari amirleri de yanımızda yer aldı. Geçtiğimiz günlerde kalıpçılığın merkezi olan Portekiz Marinha Grande Bölgesini ziyaret ettik. Orada kalıpçılar güzel cirolar elde ediyorlar. 105 çalışandan 61’inden lisans var. Bu yüksek bir rakam. Ve bunlar ayda bir gelerek yatırımlar için toplantı yapıyor” dedi.
“TEKNOPARKTA ORTAK KULLANIM MERKEZİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Manisa özelinde Manisa’nın coğrafi özelliğini de ön plana çıkararak kalıpçılığı geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Arslan, “Forum Manisa, Made İn Manisa neden olmasın. Kalıpçılık konusunda ajansa bir proje hazırladık. Üniversitenin içinde kurulan teknoparkta ortak kullanım merkezi oluşturmak istiyoruz. Hem oradaki öğrencilere hem kendi çalışanlarımıza eğitim verelim istedik. Burada teknoparkın avantajlarını da kullanacağız. Birbirimize rakip olacağımıza birbirimizi besleyelim. Yeni pazarlara ulaşıp, pazarımızı büyütmeye gidelim. Birbirimiz ezmeyelim. Biz ne Vestel’den, ne İndesit’ten zengin değiliz. Onlar bizim sırtımızdan yine kazansın ama daha az kazansınlar. Yeni pazarlar bulalım. Bu proje kabul edilirse 7-8 milyon Euro’luk bir hibe desteği gelecek. Bunun Manisa’mıza, kalıpçılığımıza getireceği sinerji daha da artacaktır. Teknopark 1,6 milyon Euro’luk bir yatırım. Bunun yüzde 60’ını devlet veriyor. Yüzde 40’nı bizde veririz. Biz bütün üyelerimizin buna destek olmasını istiyoruz. İştirakçi sayısı ne kadar artarsa fayda olur” diye konuştu. Konuşmaların ardından hep birlikte 1. yıl pastasını kestiler.