English Türkçe
Description

Manisa ‘da sanayinin geliştirilmesine yönelik yapılan; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Rektörümüz  Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ başkanlığında gerçekleşen Üniversite-Kamu-Sanayi işbirliği toplantısı, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik, İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu, Manisa Makine ve Kalıp İmalatçıları Derneği (MAKİM) Başkanı Abdurrahim ARSLAN, İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, CBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, ÜSİTEM Müdürü Öğr. Gör. Zeki Diril ve Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerinin katılımıyla Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Sanayinin ve ülkemizin gelişimi açısından üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu konuda üniversitenin bütün birimleri sanayi ve iş dünyasının hizmetindedir. ÜSİTEM, Sürekli Eğitim Merkezi, Mühendislik Fakültesi, İİBF ve Teknopark aracılığıyla Manisa ve ülke ekonomisine katkılarımız artarak devam edecektir.

Üniversitenin bilgi ve tecrübesi, sanayi ve iş dünyasının her zaman hizmetindedir. Bu konuda devletin yaptığı gibi üniversite de potansiyelini harekete geçirmiştir. Buna sanayi ve iş dünyasının da karşılık vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, devletin sanayi ve ekonominin gelişimine büyük önem verdiğini ve bu konuda tarafların birlikte çalışma mecburiyetinde olduğunu belirterek  “Kamusal destekler ve birlikte çalışma kültürünün gelişmesi gayreti içerisindeyiz. Manisa ve Türkiye ekonomisi açısından yapılması gereken ne ise onları yapmaya kararlıyız. İş dünyasının da aynı şekilde istekli ve kararlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Ana gündemini Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Modelleri ve bu konuda tarafların üzerine düşen görevlerin neler olduğunun oluşturduğu; Üniversitemizin sanayi ve iş dünyasına yönelik bilgi aktarımı, Ar-Ge, Kalkınma Bakanlığı, Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteklerinden yararlanma konusunda nelerin yapılması gerektiğinin tartışıldığı toplantının en önemli gündem maddesi “Kümelenme ve Kalıpçılık Sektörünün Geliştirilmesi” oldu. Konuyla ilgili olarak üç ay içerisinde sektörün ülkemiz açısından önemi ve sorunlarının tartışılacağı bir çalıştayın Manisa’da yapılmasına karar verildi.

Diğer Haberler

MAKİM Geleneksel İftar Organizasyonumuz Biel Makina ve Ege Lazer Jet sponsorluğunda gerçekleştirilmiştir. Programımıza Yunusemre Belediye Başkanı Sn. Mehmet ...
Makimden Haberler
27/03/2024
Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 6.Kümelenme Konferansı UR-GE Toplantısı'na Genel Sekreterimiz Kemal Denizaslanı katıldı.
Makimden Haberler
17/02/2024
Dernek binamızda” Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (HUKD) “ yönetim kurulu üyelerini ağırladık.
Makimden Haberler
07/02/2024
Makim’in 10.yıl yemeği, değerli iş insanlarımızın katılımıyla gerçekleşti.
Makimden Haberler
09/12/2023
Dernek üyelerimiz 1-4 Ekim 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde düzenlenen Automechanica 2023 fuarına ziyarette bulundular. ...
Makimden Haberler
07/11/2023
Dernek üyelerimiz , MAKİM ve Manisa TSO ortaklığı ile, 20-24 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen EMO Hannover 2023 fuarını ...
Genel
25/09/2023